Sterrenbeeld Waterman

Het sterrenbeeld Waterman wordt ook wel Aquarius genoemd en is van toepassing op iedereen, die geboren is tussen 21 januari tot en met 18 februari. Het element uit de astrologie dat bij het sterrenbeeld Waterman hoort is lucht.

Waterman Uranus is de heerser van het sterrenbeeld Waterman. Vernieuwen is een term, die aansluit bij de Waterman. Oude en bestaande dingen moeten vervangen worden door moderne en nieuwere varianten. Belangrijk voor dit sterrenbeeld zijn de vrijheid en menselijkheid, die deel uit moeten maken van de maatschappij. Vriendschap maakt een belangrijk onderdeel uit van het persoonlijke leven, dat in het teken staat van connectie en verbinding. De Waterman is niet alleen vredelievend, maar ook sociaal en heeft oog voor anderen. De originaliteit en fantastische oplossingen voor problemen zijn kenmerkend voor het sterrenbeeld. De uitvoering van alle ideeën hoeft niet door de Waterman zelf te worden gerealiseerd. Dat laat hij graag aan anderen over. De Waterman wordt beschouwd als een beminnelijk mens en wil liever de waarheid horen, dan dat hem een leugen wordt verteld. De Waterman voelt zich uitstekend in een groep mensen en hij verblijft dan ook graag in gezelschap van anderen. Alleen zijn kan, maar liever niet. De vernieuwing is zoals eerder gezegd een typisch kenmerk van de Waterman, maar ook kenmerkend is de drang om direct veranderingen te willen doorvoeren. Ook als het niet direct mogelijk is en dat leidt tot ongeduldigheid bij dit sterrenbeeld.

Persoonlijke vrijheid Voor de Waterman is het van groot belang om persoonlijke vrijheid te kunnen genieten. Dat betekent niet dat hij niet uitstekend in een teamverband kan werken, want dat kan de Waterman als geen ander. De Waterman ziet echter niet graag dat er door anderen in zijn richting beperking worden opgelegd. De Waterman dient de vrijheid te krijgen en als hem die ruimte wordt gegeven, zal hij op de verschillende gebieden van onschatbare waarde blijken te zijn. De Waterman is met zijn persoonlijke vrijheid en eigenwijsheid ook prima in staat om anderen van kritiek te voorzien, indien de ideeën niet stroken met zijn visie.

Basiskarakter van de Waterman Het basiskarakter van de Waterman kan in enkele woorden worden samengevat, namelijk in vriendelijkheid, tolerantie, eigenwijsheid, koppigheid en zelfstandigheid. Voor de Waterman zijn de kleuren helder lichtblauw en bruin de meest inspirerende kleuren en past de bloemsoort Orchidee het beste bij de weerspiegeling van het karakter. Typerend aan het karakter van de Waterman is bovendien, dat hij het belangrijk vindt dat er sprake is van gelijkheid tussen man en vrouw. Dat komt weer voort uit de hang naar gerechtigheid, waar dit sterrenbeeld veel waarde aan hecht.

Bron: sterrenbeeld Waterman.

Maak een Gratis Website met JouwWeb