Sterrenbeeld Vissen

Het sterrenbeeld Vissen staat ook bekend als Pisces. Iedereen, die geboren is tussen 19 februari tot en met 20 maart behoort tot het dit sterrenbeeld. Het element van het sterrenbeeld Vissen is water.

Vissen Vissen hebben als heerser Neptunus en dat maakt het waterteken uitermate gevoelig voor minieme veranderingen in zijn directe omgeving. Het sterrenbeeld Vissen wordt dan ook als extreem gevoelig beschouwd, waardoor er ook direct sprake is van emotionaliteit. In het leven van de Vissen spelen allerlei vormen van emoties een belangrijke rol. Het gaat dan zeker niet alleen om de eigen emoties, waarmee een Vis geconfronteerd wordt, maar zeker ook om de emoties van andere mensen in zijn of haar omgeving. Het sterrenbeeld Vissen heeft een sterke vorm van emotionele communicatie ontwikkeld en kan zich om die reden uitstekend inleven in de situatie van een ander. Vanuit die emotie, zijn Vissen in staat om ook hulp te bieden aan anderen en dat willen zij maar al te graag. Vissen moeten echter waakzaam blijven om niet de gevoelens van andere mensen op zichzelf te projecteren, want dan kan het sterrenbeeld zelf in de war raken van alle emoties.

Verwarring en verantwoordelijkheid Door alle gevoelens en emoties waarmee Vissen geconfronteerd worden kan er verwarring ontstaan. Dat kan leiden tot het willen nemen van de verantwoordelijkheid voor de situatie, waar andere mensen in verkeren. Het sterrenbeeld moet daar in tijden van verwarring weer uit zien te komen en beslissingen moeten nemen. Bij het nemen van beslissingen is het sterrenbeeld Vissen wel eens twijfelachtig, hetgeen ook weer door de verwarring kan worden veroorzaakt. Ook het dromerig zijn heeft invloed op de ervaring ten aanzien van de realiteit. Inzicht krijgen in de eigen gevoelens en in de eigen belevingswereld is voor de Vissen van groot belang. Dit sterrenbeeld zal er moeite voor moeten doen om de juiste balans te vinden in alle emoties, die tot hem of haar komen. Is dat eenmaal bereikt, dan ligt ook de weg open om anderen in probleemsituaties beter te kunnen helpen.

Basiskarakter Vissen Het basiskarakter van het sterrenbeeld Vissen bestaat uit een aantal kernwoorden en dat zijn onder meer fantasierijk, gevoelig, spiritueel, inspiratie en weinig praktisch. Bijzonder aan het sterrenbeeld is de aanwezigheid van creativiteit. Vissen zijn dan ook maar al te vaak aanwezig in de creatieve sector variërend van het creëren van kunstwerken tot het maken van muziek. Kleuren, die de Vissen tot inspiratie brengen zijn onder andere zeegroen, roze en turqoise. Om volledig tot rust te kunnen komen is meditatie bij uitstek geschikt voor dit sterrenbeeld.

Bron: sterrenbeeld Vissen.

Maak een Gratis Website met JouwWeb