Sterrenbeeld Tweeling

Degene die tot het sterrenbeeld Tweelingen behoort, is geboren in de periode vanaf 22 mei tot en met 21 juni. Het teken dat verwant is aan het sterrenbeeld Tweelingen is het teken lucht.

Tweelingen Mercurius is de heerser van het luchtteken Tweelingen en het sterrenbeeld heeft als opvallend kenmerk nieuwsgierigheid. Tweelingen zijn nieuwsgierig en willen altijd nieuwe informatie in zich opnemen. Het gaat niet om het soort nieuws of de nieuwswaarde als het maar om nieuws gaat. Is het sterrenbeeld van nieuwe informatie voorzien, dan wordt de aandacht al snel weer verlegd naar wat anders. Ook bijzonder is het dat Tweelingen niet al teveel moeite willen doen om hun nieuwsgierigheid te bevredigen, want dan gaat dit sterrenbeeld rustig op zoek naar andere onderwerpen. Tweelingen wordt wel aangeraden om meer verdieping in bepaalde onderwerpen te vinden, want daarmee kan het toch al goede verstand nog verder worden ontwikkeld. Afwisseling is een andere typische eigenschap van het sterrenbeeld Tweelingen, zoals hiervoor ook al is gebleken. In contact met andere mensen is dit sterrenbeeld graag en het liefst met zoveel mogelijk mensen. Tweelingen begeven zich liever in gezelschap dan dat ze alleen moeten zijn. Vriendschap is wel belangrijk, maar het contact met andere mensen is vaak van oppervlakkige aard.

Oppervlakkigheid en nieuwsgierigheid Tweelingen hebben over het algemeen de eigenschap over een zekere mate van intelligentie te beschikken, maar de nieuwsgierigheid en oppervlakkigheid van dit sterrenbeeld zijn het meest bepalend voor het karakter van Tweelingen. De intelligentie wordt zeker geprikkeld door de nieuwsgierigheid, maar vaak weer achterhaald door de oppervlakkigheid. De constante nieuwsgierigheid kan het sterrenbeeld tot uitputting drijven en daarom moeten Tweelingen ook zeker rust inbouwen in het hectische leven. Tweelingen willen alles beleven en als het idee bestaat, dat er iets gemist is, dan zal het sterrenbeeld alles op alles zetten om het in te halen. Behoort dat niet tot de mogelijkheden, dan kan het sterrenbeeld humeurig worden en onevenwichtig raken. In dat geval moeten de medemensen uitkijken, want Tweelingen kunnen dan zeer ondiplomatiek te werk gaan. De geest van Tweelingen is enigszins rusteloos en door het steeds van alles willen beleven en weten, komt de oppervlakkigheid weer bovendrijven.

Basiskarakter Tweelingen Het basiskarakter van Tweelingen uit zich in een aantal eigenschappen. Deze eigenschappen bestaan uit oppervlakkigheid, nieuwsgierigheid, intelligentie, onrustigheid en openhartigheid. Die openhartigheid van Tweelingen heeft niet alleen betrekking op henzelf, maar ook in de richting van anderen. Daar kunnen dan ook wel eens problemen ontstaan als het sterrenbeeld zich weer eens heeft laten gaan in enthousiaste of minder enthousiaste woorden. Dit sterrenbeeld floept er van alles uit en denkt daarna pas na. Daar zou om de medemens te beschermen nog wel aan gewerkt kunnen worden door de Tweelingen. De kleur die inspiratie brengt in het leven van de Tweelingen is lichtgeel.

 

Bron: Sterrenbeeld Tweeling

Maak een Gratis Website met JouwWeb