Sterrenbeeld Maagd

Het sterrenbeeld Maagd heeft betrekking op alle personen, die hun geboortedag hebben in de periode 23 augustus tot en met 22 september. Het element aarde is als teken gekoppeld aan het sterrenbeeld Maagd.

Maagd De heersende planeet van het sterrenbeeld Maagd is Mercurius. Het sterrenbeeld Maagd beschikt over de eigenschap bijzonder behulpzaam te zijn. De Maagd voelt zich uitermate prettig als er andere mensen geholpen kunnen worden. Zelfs als de eigen belangen daarvoor moeten wijken, deinst de Maagd niet terug om de helpende hand te bieden. Mensen, die hulp nodig hebben, waarderen dit maar al te graag, want dit sterrenbeeld verleent op een juiste manier hulp en gaat nauwgezet te werk. Het aanbrengen van structuur is een van de kwaliteiten van dit sterrenbeeld en dat is mede te danken aan het sterke analytische vermogen. De Maagd houdt ervan om in het eigen leven en in de omgeving structuur aan te brengen. Wanorde, daar houdt dit sterrenbeeld niet van. Een ander kenmerk van het sterrenbeeld is de kritische instelling naar anderen toe. De Maagd zelf is perfectionistisch en verwacht dit eigenlijk ook van anderen, hetgeen leidt naar het leveren van kritiek. Dit sterrenbeeld doet er dan ook goed aan om te accepteren, dat niet iedereen perfectionistisch is ingesteld. Doordat de Maagd de tijd neemt en nauwkeurig is, heeft dit sterrenbeeld de zaakjes altijd op orde. Het is niet goed voor dit sterrenbeeld om zich te laten gaan in kritiek, want daar raakt de Maagd zeker gefrustreerd van en dat leidt weet tot een gevoel van ongenoegen.

Uitdagingen en details Het sterrenbeeld Maagd is een liefhebber van uitdagingen op het praktische vlak en op intellectueel gebied. Zodra dit sterrenbeeld de structuur doorziet, zal het vizier gericht worden op details. De Maagd stelt hierbij hoge eisen aan zichzelf en dat maakt dat de resultaten bijna altijd naar tevredenheid zijn. Aangezien de Maagd perfectionistisch is, zal de eigen overtuiging over het resultaat niet altijd bevredigend zijn, maar als er naar het oordeel van andere gevraagd wordt, kan de Maagd alsnog overtuigd worden van het perfecte resultaat.

Basiskarakter Maagd Het sterrenbeeld Maagd beschikt over een basiskarakter, waar een divers aantal eigenschappen aan kan worden toegekend. Tot die eigenschappen behoren onder meer ijverigheid, zorgvuldigheid, dienstbaarheid, kritisch en intellectueel. Voor het sterrenbeeld Maagd zijn de kleuren blauw en grijs het meest inspirerend. Een andere karaktereigenschap van de Maagd is de hang naar zekerheid op materieel gebied. Dit sterrenbeeld geeft dan ook de voorkeur aan kwaliteit en is bereid daarvoor te betalen. De gevoeligheid van het karakter is niet zichtbaar aan de buitenkant, maar wel degelijk aanwezig. Verder heeft de Maagd graag de controle over het leven en neemt daarvoor ook graag de verantwoordelijkheid.

Bron: sterrenbeeld Maagd