Sterrenbeeld Kreeft

Mensen met het sterrenbeeld Kreeft zijn geboren in de periode van 22 juni tot en met 22 juli. Het teken dat aan het sterrenbeeld Kreeft is verbonden, is het zogenaamde waterteken.

Kreeft De Maan is de heersende planeet bij het waterteken Kreeft. Een van de meest opvallende eigenschappen van het sterrenbeeld Kreeft is de gevoeligheid. Dat uit zich dan ook in alle emoties, die ook van andere mensen bij de Kreeft binnendringen. Bij vrolijke mensen in de omgeving zal de Kreeft ook vrolijk worden, maar als er verdriet heerst, zal de Kreeft daar ook mee belast worden. De emoties van de Kreeft zijn bovendien sterk aan verandering onderhevig en dat heeft weer alles te maken met de heersende planeet de maan. Net als de maan ten aanzien van andere planeten zeer beweeglijk is, zo is de Kreeft onder invloed van de beweeglijkheid van de maan. Het kan dan ook voor anderen heel verrassend overkomen als de Kreeft het ene moment nog zeer open en vriendelijke overkomt om daarna plotseling weg te kruipen in een schulp. Naast dat emoties en gevoeligheid een sterke eigenschap vormen voor de Kreeft, kan het ook de andere kant uitslaan en naar zwakte neigen. Het gedrag van de Kreeft is vol met emoties en de gevoelens worden altijd getoond. Voor andere mensen kan dit lastig zijn om te begrijpen. Dit sterrenbeeld lijkt sterk aan de buitenkant, maar is door de gevoeligheid als eigenschap, van binnen zeer kwetsbaar te noemen.

Emotionele hechting Naast gevoeligheid is er ook sprake van emotionele hechting aan materiële zaken. Het gaat de Kreeft niet om het materiële zelf, maar hij of zij raakt gevoelsmatig gehecht aan zaken. De materiële waarde is dan ook minder van belang dan de emotionele waarde van zaken. Geld daarentegen is wel belangrijk voor dit sterrenbeeld. Niet zozeer vanwege de waarde, maar wel vanwege de zekerheid die er met het geld gevonden kan worden. De Kreeft heeft graag zekerheid, want dat biedt een gevoel van rust. Die zekerheid ten aanzien van geld is ook van toepassing op de liefde. De Kreeft ziet zichzelf graag gerespecteerd en wil graag dat gegeven liefde ook door anderen wordt beantwoord. Is dat het geval, dan zal dit sterrenbeeld een prima persoon zijn in de omgang met andere mensen.

Basiskarakter Kreeft Een aantal eigenschappen van de Kreeft zijn van toepassing op het basiskarakter en dat zijn onder andere gevoeligheid, emotionele hechting en huiselijkheid. Het huiselijke karakter van de Kreeft is nog niet eerder aan bod gekomen, maar spreekt dan ook voor zich als de andere eigenschappen er naast gelegd worden. De kleur waar de Kreeft geïnspireerd door raakt is de kleur paars. Genegenheid en hartelijkheid zijn ook van toepassing op dit sterrenbeeld en een hulpverlenend beroep zou zeker aansluiten bij de persoonlijkheid.

Bron: sterrenbeeld Kreeft

Maak een Gratis Website met JouwWeb